tiistai 31. maaliskuuta 2009

Maneesi treenit huhtikuussa (päivitetty 31.3.)

Olen nyt saanut vahvistuksen, eli maneesi on vuokrattuna meille huhtikuussa kaikki lauantait klo 16:00-18:00.

Toukokuu katsotaan sitten erikseen, koska jos tilan pellot on sulat päästään ottamaan vetoja pellolle.

No niin, nyt on kaikille lauantaille porukkaa jo tarpeeksi, eli enempää ei enään mahdu. Wandalla alkoi lauantaina juoksut, joten se Wandan treeneistä. CA-pennut tulevat sitten mukaan, kunhan ensin saavat rokotukset.

Tavataan taas Tuomarinkartanon parkkipaikalla klo 14:45.

  • 4.4. Wallu, (Wanda, Sissi, Exo), Ami, Enne, Jalo, Aada, Elwira, Nokko, Fila, Turbo, Fox
  • 11.4. Wallu, (Wanda, Sissi, Exo), Aada, Elwira, Hemmo, Faro, Turbo, Fox, Pasi, Turo
  • 18.4. Wallu, (Wanda, Sissi, Exo), Ami, Enne, Jalo, Nokko, Fila, Hemmo, Faro, Mymmeli, Iida, Turbo, Fox, Pasi ja Turo
  • 25.4. Wallu, (Wanda, Sissi, Exo), Ami, Enne, Aada, Elwira, Hemmo, Faro, Turbo, Fox, Sökö ja Zorro

Outi on järjestämässä kevään aika handleri kursseja siellä tilalla. Lisätietoja voipi kysellä sähköpostilla: outi.tukkila@pp.inet.fi

Tässä vielä linkki tilan kotisivuille

sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

CA-pentujen kuulumisia

Uusia kuvia on tullut CA-pennuista ja olen nyt lisännyt niitä tuonne galleriaan. Hienosti on jokaisella arki uusissa kodeissa lähtenyt käyntiin.   

Käytiin eilen Markkiksen kanssa katsomassa Geenaa Mäntsälässä. Todella iloinen ja ihana luonteinen pentu. On todella mielenkiintoista nähdä jääkö sille tuo selkä ihan mustaksi, on meinaan aika jännän värinen. 

Geenitutkimus luennolta

Olimme eilen Markkiksen kanssa kuuntelemassa Hannes Lohen luentoa DNA -tutkimuksesta ja DLA-monimuotoisuudesta ja en voi muuta sanoa, kuin mahtava juttu tämä geenitutkimus! Luonnolla oli 23 kuuntelijaa ja tämä on hienoa, että näin tärkeä asia kiinnostaa!

Ja sitten lisätietoa tämän hetkisestä tilanteesta. Tuossa tilastossa olevat 7 Ylikuumenevaa/kramppaavaa whippettiä ovat kaikki Sökövintin kasvatteja, jotka olemme ilmoittaneet tutkimusryhmälle siinä toivossa, että tähänkin vaivaan löytyy syy koiran geeniperimästä.

Tästä ylikuumenemisesta löytyy juttua GRL:n lehdestä 04/2006 sivulla 16.

Hannes Lohi on ollut erittäin kiinnostunut tästä vaivasta ja nyt on löytynyt Kanadasta toiselta rodulta samantapainen vaiva ja sen aiheuttama geenipoikkeama. Eli näiden 7 kasvattimme DNA-näytteet pääsevät lisätutkittavaksi. Tämä on todella hienoa asia ja todellakin suosittelen kaikkia kasvattajia/koirien omistajia ilmoittamaan tutkimusryhmälle muutakin, kuin mitä kaavakkeessa kysytään, he ovat olleet erittäin kiinnostuneita näistä "erikoistapauksista".

Tiedän, että tästä vaivasta kärsii moni, niin näyttely- kuin ratajuoksija whippet, joten omistajat joiden whippetit tästä kärsivät, ilmoittakaa siitä tutkimus ryhmälle, nyt on mahdollisuus saada lisätietoa tästä ja ehkä sitä kautta päästä eroon koko vaivasta geenitestien avulla.

Ilmoitus on helppo tehdä sähköpostilla: lgl-kyselyt@helsinki.fi
koiran rotu, -rekisterinumero ja -nimi, siinä kaikki.

Epilepsia whippettien näytteitä on tutkimusryhmällä nyt 20 kpl!!! 

Mikäli haluat lisätietoa tästä "ylikuumenemisesta" tai muuten vaan neuvoa/apua tästä tutkimuksesta niin ota rohkeasti yhteyttä : marjaana.siltanen@saunalahti.fi

Suosittelen käymään aina välillä katsomassa Koirageenit sivuja, koska siellä haetaan kokoajan lisää tietoa koirista erillaisiin tutkimuksiin. Nyt haetaan koiria, jotka ovat ääniarkoja, eli reagoivat ukonilmaan tai raketteihin. Sökövintin Sissistä lähtee täytetty lomake tuohon kyselyyn ja toivon, että kaikki samasta vaivasta kärsivät kasvattimme omistajat kävisivät täyttämässä myös omista koiristaan tämän kyselyn.

torstai 26. maaliskuuta 2009

Uudet kuvat Ice-pennuista

Kovasti ovat pennut muuttuneet ja näyttävät jo ihan pieniltä ratajuoksijoilta.

Kuvassa poseeraa uusin tulokkaamme Oochigea's IceCream aka "Jäde", joka muuttaa Suomeen reilun 2 viikon kuluttua.

Uudet kuvat pennuista galleriassa

maanantai 23. maaliskuuta 2009

Geenitutkimus

Sain tänään uudet päivitetyt tilastot tämän hetkisistä näytteiden määristä.

Muistutus vielä kaikille, että koiransa terveystietoa tulee myös päivittää tutkimusryhmälle, jos koira näytteenoton jälkeen sairastuu.

Tulevana lauantaina olemme Markkiksen kanssa menossa Whippet-Harrastajat ry:n järjestämään "Geenitutkimus apuna whippettien jalostuksessa" -tilaisuuteen. Professori Hannes Lohi tulee kertomaan koirien geenitutkimuksen eri tutkimusprojekteista ym. mielenkiintoisista asioista. Ehkä tuolla samaisessa tilaisuudessa sitten saamme lisätietoa  whippettien epilepsia tutkimuksesta, koska kohtahan  on kasassa jo tuo 20 kpl näytteitä!

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Maneesi treenit Kerkkoolla

No, niin. Mukava päivä tuli taas vietettyä mahtavassa seurassa ja oli taas kiva saada vanha jengi kasaan. Muutama kuukausihan tässä on kulunut, kun ei olla tapailtu, kun oli nuo pennut. Mutta nyt on taas aikaa näihin yhteis tapaamisiin.

Mukana tänään: Merja ja Jopi sekä Turbo (Paletin Rapidfire) ja Fox (Sökövintin EB-Fox), Ekku ja Sebu sekä Hemmo (Sökövintin CS-Cobra) ja Faro (Sökövintin EB-Farfán), Jukka sekä Jalo (Sökövintin EB-Finn Express), Jarl ja Mari sekä Aada (Sökövintin April) ja Elwira (Sökövintin CD-Elvira), Salla sekä Enne (Sökövintin CD-Enne), Heidi sekä Nokko (Refined Shoe Stopper) ja Fila (Sökövintin EB-Fila), Laura sekä Pasi (Sökövintin JX-Boynty) ja iltalanvinttikoira Turo (Mirondan Durante) ja minä sekä tyttöseni Sissi (Sökövintin Sissi), Exo (Sökövintin Exotic) ja Wanda (Sökövintin CD-Ewanda) ja menossa mukana tilan omistajien 9 kuukautta vanha whippet poika Harri.

Aloitettiin "treenit" sillä, että nuorimmaiset pääsivät keskenään kirmaamaan maneesissa ja sen jälkeen otettiin jokaiselle 2 vetoa. Hienosti meni leikit nuorisolla ja vedot siihen päälle. Harri poikakin pääsi ensimmäistä kertaa ajamaan viehettä ja hienosti nuori herra pupun perään lähti.

Sitten tuli kolmessa eri satsissa vanhemmat ensin keskeään juoksemaan maneesiin ja sitten vedot päälle. Hiekka vaan pöllysi, kun koirat kirmasivat ihanan pehmeällä alustalla. 

Riekkumisten päälle juotiin kahvit ja syötiin herkullista vadelmakakkua Jarlin syntymäpäivien kunniaksi.

Aivan mahtava paikka ja tulemme jatkossa joka lauantai käymään tuolla koirien kanssa. Ensi lauantaina maneesi on varattu, mutta sitä seuraavat lauantait yritän saada vuokrattua meidän käyttöön. Ilmoittelen täällä blogissa sitten, kun nuo päivät on vahvistettu.

Kamera jälleen kerran matkassa. Kuvia päivästä meidän galleriassa,  Salla Kemppisen galleriassa sekä Jukka Laihon galleriassa

Kiittikset jälleen kerran kaikille mukana olleille kivasta lauantai päivästä, otetaan uusiksi!

Sydänvika kirjoitukseni

Laitan vielä tuohon kirjoitukseeni liittyen lisäinfoa, tuosta 4 vuotiaasta ratalinjaisesta whippetistä, samoin tuo toinen vanhempi tapaus, ettei kyseessä ole Sökövintin kasvatit.
Me tulemme jatkossakin julkaisemaan (omistajan luvalla) kaikki ikävät tapaukset ja jos omistajalta ei lupaa tule, niin niistä infotaan nimellä "kasvattimme". 
Ja tähän loppuun vielä kiittikset kaikille synttäri onnitteluista, joita on tullut tuonne Markkiksen blogiin.

perjantai 20. maaliskuuta 2009

Onnittelumme

Vuoden 1lopillerinäkin tutuksi tullut, todella hiljainen ja totinen mies, joka rakastaa linnun laulua Jarl Forssten viettää tänään syntymäpäiviä!

Superhyperonnittelut Jarlille!

- Sökövintin poppoo -

torstai 19. maaliskuuta 2009

Maneesi treenit la 21.3. klo 16:00->

Tapaaminen klo 14:30 Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksen parkkipaikalla, josta ajetaan peräkanaa Kerkkooseen.

Muistakaa ottakaa koirille kuonokopat mukaan.

Olen taas lisännyt Oochigea's galleriaan uusia kuvia Ice-pennuista.

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Voiko Whippettien sydän huonosti

Patologilta tuli vihdoinkin lausunto Hemmon (Sökövintin Hercules) ruumiin avauksesta. Lausunto on luettavissa Markkiksen blogista.

Tämän sivulöydöksen olisi voinut jättää pistämättä julkisuuteen, mutta olemme sitä mieltä, että tämä on erittäin arvokasta tietoa muillekin kasvattajille sekä kasvattiemme omistajille, senkin uhalla, että peetä tulee taas niskaan oikein roppakaupalla, mutta tulkoon, me kestämme sen jos saamme tämän julkaisemisella aikaan jotain hyvää tämän rodun terveyttä ajatellen tulevaisuudessa.

Hemmon ruumiinavauslausunto lähtee vielä tänä iltana Hannes Lohelle. Hemmon DNA näyte on myös mukana geenitutkimuksessa. Samoin Whippet Harrastajat ry:n jalostustoimikuntaan lähtee lausunto sekä Whippet Health Foundation -terveysjärjestön sivuille tulee tieto tästä.

Pari viikkoa sitten sain viestiä eräältä ratalinjaisen whippetin omistajalta, että heidän 4 vuotiaalla uroksellaan todettiin myös Dilatoiva kardiomyopatia (DCM=dilated cardiomyopthy).  

Eikä tästä ole kulunnut kuin muutama vuosi, kun eräs ratalinjainen whippet ei läpäissyt eläinlääkärin tarkastusta maastokilpailuissa, koska eläinlääkäri kuuli sydämmestä sivuäänen. Omistaja tuli suoraan samalla paikkakunnalla pidettäviin ratakilpailuihin ja pyysi siellä eläinlääkäriä kuuntelemaan koiransa sydämmen ja sieltä ei kuulunutkaan mitään sivuääniä. No, omistaja käytti tämän koiran varmuuden vuoksi sydänultrassa ja kaikki ei ollutkaan hyvin, vaan sydämmestä löytyi vikaa.

Kirsi & tiikeritytöt blogissa paljon tietoa ja linkkejä sydän sairauksista.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

15.3.09 KV/INT Tampere

Tänään oli "kehissä" paljon Sökövinttejä Tampereella.

Urokset, juniorluokka Sökövintin EB-Fox H
Nartut, juniorluokka Sökövintin EB-Fila H
Urokset, avoinluokka Sökövintin JR-Dublo EH
Urokset, avoinluokka Sökövintin JX-Buffalo EH
Urokset, käyttöluokka Sökövintin JX-Benito EH
Nartut, nuortenluokka Sökövintin CD-Elvira EH
Nartut, nuortenluokka Sökövintin CD-Enne EH 
Nartut, avoinluokka Sökövintin CD-Ewanda poissa

Wandan (Sökövintin CD-Ewanda) kanssa tuli turha reissu. Käytiin matkalla kehälle katsomassa myyntikojuja ja annoin Wandan valita itselleen pehmolelua sellaisesta isosta korista. No, kehän viereen kun pääsimme istumaan huomasin kauhukseni Wandan silmän olevan ihan punainen ja raotin vähän luomea niin silmä oli sisältä aivan turvonnut ja verinen. Ei muuta kun etsimään eläinlääkäriä. Wandan esiintyminen kiellettiin. Silmää piti seurata ja mennä uudelleen näyttämään, mikäli rupeaa turpoamaan lisää. Onneksi se ei siitä enään mennyt pahemmaksi. Kotimatkalla oli silmästä jo huomattavasti turvotus laskenut ja nyt täällä kotona silmä on päällepäin melkein normaali, mutta edelleen sisältä pahan näköinen. Ilmeisesti se oli satuttanut sen johonkin hintalappuun siellä pehmolelu korissa.

Nyt silmää seurataan ja jos rupeaa turpoamaan ja pitämään sitä kiinni niin sitten näyttämään  uudelleen.

Lopuksi kiitokset kaikille kasvattiemme omistajille kasvattiemme käyttämisestä näyttelyssä ja onnittelut kaikille hienoista esiintymisistä ja tietenkin onnittelut Refined Show Stopper "Nokko" ERI tuloksesta!

torstai 12. maaliskuuta 2009

Onnittelumme

Vuoden hymypoikanakin tutuksi tullut, todella sanavalmis nuorimies Kaide Karjalainen viettää tänään syntymäpäiviä!

Superhyperonnittelut Kaidelle!

- Sökövintin poppoo -

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Tehokas tuote, voin suositella

Olen nyt toista kuukautta sekoittanut kerran päivässä aamuruokaan omille tytöilleni Nutrolin-ravintoöljyä ja tuloksia on ruvennut näkymään.
Wandan todella heikko karva kaulan alueella, ohimoilla ja silmän ympäristössä (iho paistaa läpi, osittain kalju) on ruvennut kasvamaan uutta kiiltävää mustaa karvaa ja iho ei ole enään kuiva.

Tulokset näkyvät hyvin kuvissa ennen (alakuva) ja jälkeen (yläkuva) Nutrolin kuurin.

Voin todellakin suositella tuotetta! Tässä linkki tuotetta myyviin liikkeisiin.

maanantai 9. maaliskuuta 2009

CA-ja Ice-pentujen uusimmat kuvat

Olen lisännyt galleriaan uusimmat kuvat CA-pennuista ja Oochigea's Ice-pennuista.
Ja sitten olen päivittänyt kotisivuillemme uutisia eilisistä talvimaastoista. Hieno päivä oli kasvateilla, ei voi muuta sanoa! Onnittelut vielä tätäkin kautta kaikille mahtavista suorituksista!
Ensi sunnuntaina Sökövintit näyttäytyvät sitten Tampereen näyttelyssä 8 koiran voimin ;-)

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

CA-pentujen kuulumisia

Hiljaiseksi on käynyt elo pentukodissa. Enään on jäljellä 2 pentua. Haikein mielin taas pennuista luovuttiin :-(

Garla lähtee tänään ja huomenna Glavio. 

Gibson viettää vielä viikon Geenan kaverina, koska poika haetaan uuteen kotiinsa vasta ensi lauantaina.
Hienosti on mennyt pentusilla uusien hoitajien mummo Sissin, Exon ja Sisko Wandan kanssa.
Wanda on ottanut pennut omikseen ja osoittanut kyllä sellaisia piirteitä itsestään, että minä olen ollut ihan ymmällä. Se on nukkunut 2 yötä pentujen vieressä ja päivät se leikittää niitä. Aika hyvä hermoinen näyttää tuo Wandakin olevan ja näyttää sekin rakastavan kovasti pikku pentuja. Se tuo pennuille lelut eteen ja syö samaa luuta niiden kanssa. On ollut ihana nähdä tämän oman rämäpäänkin omaavan äidin vaistot ja leikkivän pentujen kanssa todella varovasti ja se miten se hoivaa ja hoitaa niitä. 
Pesästä pois lentäneillä pennuilla on mennyt hienosti uusissa kodeissa. Kiitos vielä tätäkin kautta kaikille pentujen omistajille luottamuksestanne meidän kasvatustyötä kohtaan!

tiistai 3. maaliskuuta 2009

CA-pentujen kuulumisia (7 vkoa)

Ei ole enään montaa päivää, kun pentukoti hiljenee ja pennut lentävät uusiin koteihin :-(

Kyllä pala nousee jo kurkkuun, ei voi mitään. Agathaa tulee myös kova ikävä meillä kaikilla.

Agatha ja Gilda lähtevät perjantaina sekä usea muukin pentunen.

On ollut hieno kokemus päästä seuraamaan Agathaa emän roolissa, josta se saa täydet 10 pistettä. Olen verrannut monessa asiassa Agathaa emäänsä Sissiin, joka on ollut super hyvä emä pennuilleen, mutta nyt jäi kyllä Sissikin toiseksi tyttärelleen.

En ole ennen moiseen äiti koiraan törmännyt, joka jaksaa niin paljon touhuta ja opettaa pienokaisiaan, kuin tämä mamma. Kuvat puhukoon puolestaan hellyydestä, jota se pennuilleen on antanut. Tissiltä vieroittamisenkin se on jo aloittanut ja päästää pennut yhä harvemmin maitobaarille.

Agatha edelleenkin köllöttelee nukkumassa pentujen kanssa ja osallistuu niiden leikkeihin ja jos leikit rupeavat olemaan liian rajuja, se menee heti pistämään pennut ojennukseen. Kertaakaan en ole nähnyt sen pötkivän pakoon, kun nuo 7 piraijaa hyökkää tissille. Se päättää kun baari on auki ja menee kiinni ja pennut uskoo. Siis aivan uskomaton auktoriteetti on mammalla.

Uusia 7 viikkois kuvia nyt galleriassa. Lisään tuonne samaan kansioon tämän loppuviikonkin kuvat, mitä ottelen pitkin viikkoa.

Antoinetelta tuli uudet kuvat 20 päivää vanhoista Ice-pennuista, joilla on jo silmät auki. Ihania pieniä pullukoita ja kasvaneet jo kovasti, eli kuvat täällä.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

CA-pentujen kuulumisia (6,5 vkoa osa II)

Viimeinen viikko lähdössä käyntiin. Otettiin poseeraus kuvat pentusista niiden kotiin lähtö "vaatteissa", joista suuri kiitos tekijöille!

Takit Pia Helminen ja Pannat Heidi Kero.

Kuvat pikkuisista mannekiineistämme galleriassa.