maanantai 14. joulukuuta 2009

Viikko takana yhteiseloa "Don Sedu"

No, niin nyt on viikko tyttöjen kanssa eletty tämän Tonyn Amerikan tuonti pojan Sedun kanssa ja voin sanoa, että "ihanaa" on ollut.

Taitaa olla Tony ja Wanda ainoita tässä perheessä, joka Sedua ymmärtää. Wanda jaksaa leikkiä ja riekkua tuon "ikiliikkujan" kanssa uskomattoman paljon. Välillä ihan hirvittää katsoa niiden leikkejä. Sedu kun ottaa tuohon valtavaan kitaansa koko Wandan takareiden tai muuten vaan pitää suussaan Wandan lantiota. Meno on välillä tosi kovaa ja vauhtiakin tuolla kaverilla näyttää olevan tai ainakin hyvin pysyy kyydissä, kun Wandan kanssa painelevat menemään pitkin kämppää.

Meikäläisen makuuhuone on muuttunut koirien vanhainkodiksi. Sissi haluaa olla välillä rauhassa, samoin Exo ja tuntuu välillä, että tuo vanhainkoti olisi meikäläisellekkin ainoa paikka missä saapi olla rauhassa tältä täystuholta.

Päivät tytöt viettää eritilassa, kuin Sedu, koska kukaan ei jaksa Sedun loputonta leikkimistä, se kun ei tunnu väsyvän millään.

Seduhan oli jo 5,5 kuukautta vanha kun se Suomeen saapui ja asunut koko ajan ulkona muiden koirien kanssa, eli miten asutaan ja käyttäydytään ihmisten kodissa, ei tällä pojalla ollut eikä ole vielä mitään tajua. Tarpeet tulee silloin tällöin ulos, mutta sisälle myös.

Suomen kieltä se ei oikein ota oppiakseen, no taitaapi olla, että EI sanaa tulee käytettyä suurimmaksi osaksi ja se pikkuhiljaa näyttää menevän jakeluun.

Kotona ei voi mitään pitää alle puolentoista metrin, kaiken minkä se onnistuu ottamaan, silputaan pieniksi palasiksi. Sunnuntaina olin tietokoneella, kun kuulin kolinaa ja sieltä Sedu poika tuli olohuoneeseen suussaan keittiön tuoli, että silleen, sisustajan lahjoilla varustettu koira.

Kaikki tyttöjen karvalelut on nyljetty ja ne mistä voi vielä jotain korjaamalla saada on kirjahyllyn päällä odottamassa aikaa, kun Sedu ei enään asu täällä.

Ja kaiken tämän kruunaa Sedun yliseksuaalisuus. Se saattaa muuten vaan olla sohvalla takajalat lattialla ja katsella ikkunasta tähtiä ja peppu heiluu. Tuo peppu heiluu pelkästään tyttöjen ohi kävellessä ja jopa minä saan tämän kaverin takamuksen keikkumaan ohimennessäni. Onneksi poika on vielä niin nuori, ettei vielä päästele muuta kuin ilmaa, koska muuten kaikki paikat sohvia myöten olisi kuorutettu herran eritteillä. Tästä vielä puuttuu se, että tämä rotu olisi koulaava rotu, sehän kruunaisi kaiken, kun se päätään ravistamalla levittelisi kuolaansa ympäri seiniä ja kattoja ... suorastaan odotan tätäkin ihanuutta.

Sänkyyn ei Sedulla ole asiaa, koska tyynyt ja täkit saa herran hormoonit hyrräämään siihen malliin, että taas lanteet keikkuu. Yhtenä iltana kuuntelin sängyssä, kun Tony oli ottanut sen viereensä nukkumaan ja 15 minuuttia se jaksoi komentaa ja katsoa sen jumppaamista, sitten kävi ovi ja Sedu siirtyi nukkumaan muualle.  No, tuo seksuaalisuus on "pikkasen" rauhottunut viikon aikana, joten ehkä se oli vaan joku vaihe sen elämässä.

Tuntuu ettei toi nuori herra ymmärrä edes koirien kieltä. Se ei ota kuuleviin korviin tyttöjen murinoita, se heiluttaa vaan häntäänsä. Siis se on aivan uskomaton tapaus. 

Tänään käydessäni eläinkaupassa hakemassa luita ja muita herkkuja koirille, kysyin myyjältä oliko olemassa mitään sellaisia leluja, jotka kestää Piteillä ja sain vastaukseksi ettei ole. Myyjä kertoi, että yleensä Piteillä pidetään leluina auton renkaita. No sellainenhan pitää tottakai hankkia olohuoneeseen.

Kotimme muistuttaa tällä hetkellä navettaa ja ei tule mieleenkään laittaa tänne  mitään joulukoristusta. Koristeluista ja tuoksuista, vaikka ei niin jouluisista pitää huolen tämä nuorimies.  Näin ihqua meillä täällä Kannelmäessä, tervetuloa vaan kylään ;-)

12.12.lauantain maneesi treenit

Päivitellään tänne myös, vaikka Markkis olikin jo ehtinyt päivittämään omaan blogiinsa, eli lauantaina olimme talven ensimmäisessä Maneesi treenissä Otalammella.

Tänä talvena keskitytään näihin tulokkaisiin ja omiin kisakoiriimme.

Mukana Tapio ja Vuokko sekä Sökövintin CA-Geena "Geena" ja Oochigea's Icecream "Jäde", Markkis sekä Sökövintin Öwerix "Wallu", Siret Koli sekä Sökövintin CA-Gianna "Gina", Anne Ilves sekä Sökövintin CA-Gilda "Gilda", Vilja Varis sekä Sökövintin CD-Elesta "Fuma", Jukka Laiho sekä Sökövintin EB-Finn Express "Jalo", Aviaticus Wizard "Fami" ja Onni, minä sekä Sökövintin Sissi, Exotic "Exo" ja -CD-Ewanda "Wanda".

Aikaa oli varattu 2 tuntia. Tällä koira määrällä riitti jokaiselle aloittelijalle enemmän aikaa vieheen vetoon ja pareittain juoksemiseen. Ja tarkoitushan on opettaa tämän talven aikana nämä nuorimmaiset ensi kesänä alkavaa kisakautta silmällä pitäen. Mukaan pääsi myös Fuma, joka ei vielä ole ehtinyt radalle harjoittelemaan, joten nämä alkeet on myös Fumalle tarpeen.

Hienosti meni kaikilta vieheen ajot ja pupun tappamiset ja Fuma kyllä yllätti kasvattajat lähtemällä laakista vieheen perään ja tappoi pupua kuin vanha tekijä!

Gilda oli koko porukasta pirteimmällä päällä ja se paineli menemään maneesissa ihan omiaan. Hyvin näyttivät CA-siskokset vielä toisensa tuntevan, ei nosteltu karvoja toisilleen. Gina oli vielä juoksun jäljiltä "vähän" muissa maailmoissa.

Puolan tuonti poikamme Fami tuli myös mukaan treeneihin, mukanaan omat tutut juoksukaverit. Ja sitten lopussa, kun kaikki olivat riekkuneet pareittain ja suurimmat höyryt oli jo päästetty ilmoille saivat kaikki olla yhtäaikaa vapaana maneesissa.

Fami rakastui heti Jädeen, se kipitteli Jäden rinnalla ja hyvin kävi leikit tällä "parilla" yhteen.

Lopuksi otin Exon katsomaan Fumaa. Fumahan palvoi pentuna Exoa, olihan Exo koko pentuajan niiden kanssa ja toimi hoitotätinä. Maneesilla Fuma vähän kiukutteli muille tytöille, mutta lähti kuitenkin mukaan leikkimään. Fumahan ei ole muiden whippettien kanssa ollutkaan ennen juoksemassa. Muutos oli aivan mieletön kun Fuma tapasi Exon, se oli kuin sulaa vahaa Exon edessä, ei merkkiäkään, että aikoo kukkoilla Exolle. Sissi mammakin kävi moikkaamassa Fuman ja hyvin äiti ja tytär toisensa muistivat.

Jokunen kuva treeneistä galleriassa

Kiittikset kaikille mukana olosta, ensi vuonna sitten jatketaan treenaamista!

maanantai 7. joulukuuta 2009

CA-pentujen 1-vuotis syntymäpäiviä

Vietetään sunnuntaina 17.1.2010 klo 12:00 -> Tuomarinkartanon vinttikoira keskuksessa.

Tilaisuuteen tulee mittamiehet, joten jokainen saa virallisen mittauksen samalla kerralla.

Ottakaa mukaan rekisterikirjat ja uroksien omistajat ottakaa mukaan kivestodistukset! Tuon mukana paperit jokaiselle mittausta varten.

Kati Roine tulee paikalle ottamaan geenitutkimukseen näytteet pennuista. Tuon mukana myös tätä varten tarvittavat paperit.

Tervetuloa viettämään kanssamme kiva päivä kahvittelun merkeissä!


- Marjaana, Marja-Liisa, Vuokko ja Tapio sekä CA-Geena -

perjantai 4. joulukuuta 2009

Lauma kasvoi (väliaikaisesti)

Mun pojan Tonyn oma tuonti koira Don Sedu saapui tänään Jenkeistä Suomeen.

Pitkä oli matka takana tällä "pienokaisella". Ensin parin tunnin lento North Carolinasta New Yorkiin, jossa pentu sitten vietti seuraavat 20 tuntia. Viime yönä Suomen aikaan klo 00:45 alkoi Sedu pojan matka kohti määränpäätä. Perillä Suomessa kone oli klo 08:30.

"Pienien" kommellusten jälkeen Tony sai rajaeläinlääkärin paikalle klo 12:00. Eläinlääkäri oli ihmeissään, ettei mitään tarpeita ollut pentu tehnyt lentoboxiinsa. Vasta kun rajaeläinlääkäri otti Sedun pois lentoboxista tuli pitkät pissit. Tony sai Sedun pois Gargosta vasta kahden jälkeen.

Kotona Sedua odotti 3 viehättävää whippetti neitoa. Ensin päästin Exon moikkaamaan tulokasta. Tämä pentueidemme "Nanny" meni heti häntä heiluen tervehtimään väsynyttä Sedua. Sitten oli Sissin vuoro. Vanha rouva löi Sedua tassulla niskaan, näyttäen että minä olen sitten tämän lauman johtaja ja rupesi sitten leikittämään sitä.

Viimeisenä päästin Wandan, joka oli ihan ihmeissään, että mikä tuo on. Seduhan painaa tällä hetkellä yli 16 kiloa ja on aikas massiivinen sekä korkeudeltaan nyt viiden kuukauden iässä isompi kuin whippet.

Eipä aikaakaan, kun Wanda rupesi esittelemään lelujaan ja toi niitä Sedulle, että lähde juoksemaan perään. Wanda paineli kuin maantiekiitäjä ympäri kämppää ja sedun pää kääntyi aina kun Wanda pyyhälsi ohi.

Nyt on täällä Kannelmäessä sellainen meno päällä, että oksat pois. Wanda ja Sedu painii/hammasmiekkailee keskenään, kuin kaksi pentua.

Kaiken leikin tiimellyksen keskellä vanha rouva Sissi päätti tuoda tervetuliais lämpimäiset tulokkaalle ;-). Se köpötteli ihan muina "miehinä" olohuoneeseen pitkä kakkapötkö suussaan ja tiputti sen keskelle olohuoneen mattoa. En tiedä mitä lie ajatteli näin tehdessään, oliko omansa vai oliko Sedu ehtinyt käydä jossain vaiheessa käydä tekemässä ne pesuhuoneen lattialle. 

Aivan mahtavasti ottivat mun tyttöset vastaan uuden asuinkumppaninsa.

Ja tuo uskomaton pidättämiskyky ei ole sitten toiminutkaan täällä vähän isommassa "boxissa".

Huomenna lähdetään sitten koko kööri Mäntsälään hoitamaan Vuokon ja Tapion wipukoita, kun he lähtevät viettämään romanttista kylpylä viikon loppua Naantalin kylpylään.