torstai 26. helmikuuta 2009

Uusi linkki ja tietoa geenitutkimuksesta

Lisäsin tuonne meidän blogiluetteloon uuden linkin: Kirsi & tiikeritytöt. On todella hienoa, että ihmiset tuovat julkisuuteen omien koiriensa sairaudet. Arvostan tälläistä rehellisyyttä todella suuresti! Olisin Kirsi kommentoinut myös blogiisi, mutta se ei toiminut :-(

Jokainen sairastunut koira on meille kasvattajille varoittava merkki, johon toivoisi jokaisen kasvattajan reagoivan. Luonto varoittelee meitä ja meidän tulisi ottaa nämä varoitukset vakavasti. Ei nuo sairaudet katso onko kyseessä ratajuoksijat vai näyttelykoirat, samat sairaudet voi puhjeta ihan kenelle tahansa, linjaan ja kenneliin katsomatta.  

Yksi hyvä paikka mihin suosittelen jokaisen sairaan koiran ilmoittamista on Whippet Health Foundation kotisivut. Näiltä sivuilta saa jokainen kasvattaja sen tiedon. Itse olen myös omien koirien tutkimustuloksia (bulli whippets) ja Sökövintin Exoticin kaatumataudin julkaissut. Ja tietenkin ilmoittamista Whippet Harrastajat ry:n jalostustoimikunnalle.

Tähän loppuun voisin vähän "raottaa" tilannetta geenitutkimukseen liittyen. Olen ollut yhteydessä Whippettien terveysjärjestöön ja he ovat nyt alustavasti näyttäneet vihreää valoa tälle tutkimukselle.  Jokainen meikäläisen tunteva tietää, että englannin kieli on lapsen kengissä, mutta kun oikein jotain tahtoo ja johonkin asiaan uskoo, niin jostain ihmeestä saa voimaa ja rohkeutta lähteä yrittämään näinkin isoa projektia ja ihan yksin.  

Jos tämä projekti lähtee käyntiin, on Hannes Lohen tutkimukseen tulossa paljon sairaiden Whippettien näytteitä, aluksi epilepsiaa sairastavien. Mutta aiheesta lisää, kun asia on lukkoon lyöty.

Toivon todellakin sydämmestäni, että meillä olisi joskus geenitesti kasvattajien käytössä näitä ikäviä sairauksia vastaan. Jokaisen sairaan Whippetin näyte tähän tutkimukseen, auttaa tässä asiassa!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos Enska olisi whippet, antaisin varmasti kaikki hänen tietonsa ja geeninsä hyvään käyttöön. Epileptikko-Enska elää toistaiseksi rauhallisesti ja hyvin ja iso kiitos alun tuesta ja neuvoista sinulle Marjaana! Vuosi on melkein jo kulunut Enskan ensimmäisestä ja pahasta kohtauksesta, katsotaan mitä tulevaisuus tuo. Hienoa työtä teette geenitutkimuksen eteen ja muutenkin asiassa. Jos tarvitsee apua, kääntäjää tai muuten vain jotain niin varmasti autan! Ja ennen kaikkea kunnioitan tätä työtä suunnattomasti! T: Kikka
p.s. nuo uudet pennut ovat aivan liian suloisia, ja ihanaa että ilmassa on myös pientä öönimäistä tynnyrimäisyyttä, koska se ukko oli pentuna kuin lumiukko, joka vieläkin on sen suosikkilelu, johon kukaan muu koira ei saa koskea.

Dream Begins kirjoitti...

Ihan mahtavaa Marjaana!! Jos tarvitset jonkinlaista apua niin kerro vaan, saat ehdottomasti kaiken tukeni :-)

Unknown kirjoitti...

Kikka: Kiitos avun tarjoamisesta!
Ilmassa todellakin on "pientä" Öönimäistä tynnyrimäisyyttä ;-)
Ihanaa,kun Öönillä on tallella vielä pentukodista saatu lumiukko!

Laura: Kiitos myös avun tarjoamisesta, käännyn kyllä Teidän molempien puoleen jos tulee tarvetta, todella hienoa, että apua löytyy!

Kirsi kirjoitti...

Kiitos Marjaana sanoistasi! :)

Olen sen verran tuore blogi-käyttäjä, että olin ilmeisesti laittanut asetukset väärin ja siksi ei päässyt kommentoimaan. Toivottavasti nyt pääsee... ;)

Anonyymi kirjoitti...

ASIAA!!Jokaisen koira on se rakkain ja AINA sen menettäminen on raskas.
Kukaan ei toivo omalle rakkaalleen tuskaa on hienoa että löytyy Kasvattajia jotka lähtevät tähän mukaan jotta voidaan kasvattaa koiria joilla olisi terveempi elämä.
Liian paljon löytyy kunnianhimoa jonka jälkiseuraamuksia ei aina haluta nähdä tai myöntää.Kuitenkin tärkeintä on mielestäni terveys ja luonne ja vasta sitten menestys erilaisissa koitoksissa.jaana

Anonyymi kirjoitti...

Oot sä aika sissi!!!!!!!

Hienoa!!

PiaH