lauantai 8. toukokuuta 2010

Sökövintin Duracell "Arttu" terveystieto päivitys

Artun omistajalta Camilla Kaasiselta tuli viestiä, että oli käynyt Artun kanssa muutama viikko sitten rokotuksilla ja vanhalla herralla oli sydämmestä kuulunut sivuääni.


Camilla oli eilen käyttänyt Artun sydän ultrassa Hau Maussa Taru Kangasniemellä.

Tulos: Artulla on kohtalainen sydämen sivuääni (sys 3/6 sin, sfr 100/min). Muuten yleistarkastus normaali. Sydämen ultraäänitutkimuksessa todetaan alkava hiippaläpän vuoto (mitraalivuoto 30%) ja alkava rappeuma. Sydän ei vielä ole kuitenkaan vuodon seurauksena suurentunut (la/ao = 1,2) ja sydänlihaksen supistuvuus on normaali (fs 41 %). Sydänvika on vielä oireeton. Tarvetta lääkitykseen ei vielä ole. Kontrolloidaan vuoden kuluttua tai tarpeen vaatiessa aiemmin.

Camillan oma kommentti vielä loppuun: "Artussa ei ole siis mitään havaittavaa "vikaa", paahtaa hullun lailla ja juoksuttaa koko porukkaa, joten samalla lailla jatketaan kuten ennenkin. Artun tuntien se jatkaa tyylilleen uskollisena vauhdikasta ja toisinaan hieman vaarallista elämäänsä vanhojen kaavojen mukaan...Ikä vain rupee näkymään rassukan koneistossa... "

Artun terveystieto on päivitetty myös Koirien Geenitutkimus sivuilta löytyvään uuteen sähköiseen päivityslomakkeeseen, johon jokaisen geenitutkimuksessa mukana olevan koiran omistajan on hyvä päivittää koiransa terveydentilassa tapahtuvat muutokset. Edistät näin tutkimuksien edistymistä.

Paljon on eri tutkimusprojekteja menossa joihin on sähköiset lomakkeet netissä, joten täyttäminen on vaivatonta:

Nyt on mahdollisuus antaa whippettinsä näyte geenitutkimukseen kesällä järjestettävässä silmäpeilaus tapahtumassa. Näyttenotto on ilmainen.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: marjaana.siltanen@saunalahti.fi

Ei kommentteja: