maanantai 18. huhtikuuta 2011

Sökövintin Exotic 19.09.2001-18.04.2011

Minun oma rakas Exoni on poissa.

Exo nukkuu nyt autossa ja huomenna vien sen toimitettavaksi Eviraan. Haluan tietää mikä Exon tilan vei niin nopeasti huonoksi.

Exohan on sairastanut epilepsiaa jo 8 vuotta ja ollut kokoajan lääkityksellä. 7 ihanaa vuotta ilman kohtauksia päättyi eilen. Exo sai todella kamalan kohtauksen eilen illalla ja se oli niin pahaa katsottavaa. Mielestäni tämä ei ollut epilepsiakohtaus vaan aivan jotain muuta. Exon suu ei vaahdonnut eikä se pissannut alleen, eikä se ns. "ravannut", vaan se oli siis jotain aivan kamalaa.

Exon kohtaus alkoi sohvalla, josta se sinkosi lattialle ja jatkoi aivan outoa pyörimistä vatsalta selälle. Kun tämä ensimmäinen kohtaus päättyi niin Exo jäi makaamaan selälleen, aivan kuin olisi ollut kuollut, kunnes se raivoisa pyöriminen ja pään lattiaan hakkaaminen alkoi taas. Olin todella shokissa katsoessani sitä. Tänään jouduin sitten menemään töihin ja Vuokko jäin Exoa vahtimaan. Soittelin pitkin päivää kuulumisia ja Vuokko kertoi ettei Exon vointi ole hyvä.

Lähdin töistä kesken päivän. Kun tulin töistä kotiin Exo seisoi vastassa ja heilutti vain vähän häntää. Olin töistä tullessa hakenut Exolle sen herkkuja, että saisin sen syömään, koska se oli oksennellut nyt muutamana päivänä ja ajattelin ettei sen lääkkeet ole imeytyneet kunnolla.

Illan kuluessa seurasin Exoa ja se ei halunnut mennä ollenkaan makuulle, vaan vaappui ja huojui ja nojaili seiniin. Soitin päivystävälle eläinlääkärille ja kerroin tilanteen ja lähdimme heti viemään Exon sinne.

Eläinlääkäri sanoi tehtyään neuroloogiset testit, että Exolla on todella pahoja neurologisia oireita. Koko oikea puoli ei toiminut kunnolla. Etu -ja takajalka jäivät nurinpäin, vasemman puolen jalat palautuivat heti oikeinpäin, samoin Exon oikea silmä ei enään reagoinut. Eläinlääkäri sanoi Exon tilan olevan todella vakava. Exon emä Xintihän kuoli aivokasvaimeen ja nämä Exon oireet muistutti niin elävästi miten Xintin tila eteni.

Kiitos Exo näistä vuosista, olit niin ihana ystävä, niin kiltti ja niin minun koira. Ei tule enään koskaan toista Exoa.

Nuku hvvin rakas Exoni, minun on niin ikävä

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voimia suureen suruun Marjaana.

Kati & co

FoxiFox kirjoitti...

Voimahalus täältä suruusi Sicco ja koita jaksaa.

Markkis ja Bjacke

Anonyymi kirjoitti...

Osanotto suruun ja jaksamisterveiset!
Kikka, Ööni ja Enska

Unknown kirjoitti...

Kiitos Kati, Sisko & Kikka

Unknown kirjoitti...

Kiitos kaikille osanotoistanne, joita on tullut postitse, sähköpostitse, tekstiviestein ja facebookkiin!

Tuntuu todella hyvältä saada tukea teiltä, itseäni kohdanneen suuren menetyksen johdosta!

Hädässä ystävät tunnetaan!

-Marjaana

Anonyymi kirjoitti...

Todella paha mieli ja olo tuli itsellenikin. Voimia suureen suruun :((

Tiina ja vipukat