tiistai 14. tammikuuta 2014

Pitkästä aikaa kuulumisia


Kävimme Markkiksen kanssa joulua edeltävänä viikonloppuna hakemassa Ruotsista 2 pentua Suomeen. Toinen pentu Västanvind's Dream Angel "Enkeli" muutti Johanna Aaltosen ja Sökövintin Hermionen kaveriksi Espooseen ja Dream Kullan oli tarkoitus muuttaa Raija Helmisen ja Sökövintin CS-Chanellin luokse Lahteen, mutta ei onnistunut villin pennun kanssa elo aina ainoana koirana olleen Chanelin kanssa, joten muutti sitten meille riekuttuaan viikon Lahdessa.

Eli meidän laumaan muutti joulun jälkeen uusi jäsen Västanvind's Dream Kulta "Kulta". Kulta on kyllä nimensä veroinen tyttö. 
Ei ole näinä muutamana viikkona, mitä pentu täällä on asunut useasti siivota pissoja lattioilta. Tämä tyttö kyllä ilmoittaa, kun on hätä. Muutenkin tämä Kulta-kimpale on todella valmis paketti ja todella viisas ja sopeutuvainen sekä rohkea pentu.
Käytiin viikko sitten Lahdessa moikkaamassa Kullan isäkoiraa Oochigea's Jazzctimea "Charlya".  (kuvassa Kulta ja Charly). Kulta oli sielläkin, kuin olisi aina asunut siellä. 

Aika näyttää mitä tästä pennusta kasvaa, mutta todellisen Kulta-kimpaleen olemme saaneet.
Kullasta enemmän:

Sitten muita kuulumisia. Sökövintin JX-Besamelta "Bessiltä" poistettiin alaleuasta kasvain  10.12.2013, joka oli kasvanut siihen kuukaudessa. Olemme odottaneet kuukauden patologilta lausuntoa ja perjantaina soiteltiin eläinlääkäriin ja vastaanotto ihmiseltä kyseltiin lausuntoa. Hän lupasi katsoa koneelta, mutta sitten sanoi, että eläinlääkäri soittaa Teille. Ei kuulunut perjantaina puhelua, mutta jotenkin on tosi ikävä olo Bessistä, koska Bessi on ruvennut kakomaan ja yskimään, samoin yökkii useasti, että kyseessä on jotain tosi ikävää.
13.1.2014 soitti eläinlääkäri ja kertoi kyseessä olleen pahalaatuinen kasvain, jonka eläinlääkärikin epäili levinneen keuhkoihin jo ennen leikkausta. Mitään ei ole tehtävissä, elämän laatua on nyt vaan seurattava ja sitten kun se ei ole enää elämisen arvoista, nukkuu Bessi pois ... 

Talonvahti Sedun kanssa on myös ollut terveysongelmia. Sedulle on puhjennut allergia, jota nyt koitetaan selvittää mistä se johtuu. Useamman kuukauden ajan ollaan nyt käyty eläinlääkärissä hakemassa uusia pillereitä, antibiotteja ja kortisoonia, samoin erilaisia tippoja tassuihin, korviin ja muualle kroppaan. Samoin kokeiltu eri eliminaatiodiettejä, eikä ole ollut apua. Nyt Sedu syö Hilssin ruokaa ja hieman on iho parantunut, mutta pesen Sedun joka toinen päivä 2 kertaa ja aamuin illoin sen tassut ja korvat hoidetaan tipoilla.
Näillä mennään nyt eteenpäin ja aika näyttää miten Bessin tila kohenee tai huononee ja mitä tuo lumi tullessaan Sedun iho ongelmiin. 

Ei kommentteja: