sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Geenitutkimus luennolta

Olimme eilen Markkiksen kanssa kuuntelemassa Hannes Lohen luentoa DNA -tutkimuksesta ja DLA-monimuotoisuudesta ja en voi muuta sanoa, kuin mahtava juttu tämä geenitutkimus! Luonnolla oli 23 kuuntelijaa ja tämä on hienoa, että näin tärkeä asia kiinnostaa!

Ja sitten lisätietoa tämän hetkisestä tilanteesta. Tuossa tilastossa olevat 7 Ylikuumenevaa/kramppaavaa whippettiä ovat kaikki Sökövintin kasvatteja, jotka olemme ilmoittaneet tutkimusryhmälle siinä toivossa, että tähänkin vaivaan löytyy syy koiran geeniperimästä.

Tästä ylikuumenemisesta löytyy juttua GRL:n lehdestä 04/2006 sivulla 16.

Hannes Lohi on ollut erittäin kiinnostunut tästä vaivasta ja nyt on löytynyt Kanadasta toiselta rodulta samantapainen vaiva ja sen aiheuttama geenipoikkeama. Eli näiden 7 kasvattimme DNA-näytteet pääsevät lisätutkittavaksi. Tämä on todella hienoa asia ja todellakin suosittelen kaikkia kasvattajia/koirien omistajia ilmoittamaan tutkimusryhmälle muutakin, kuin mitä kaavakkeessa kysytään, he ovat olleet erittäin kiinnostuneita näistä "erikoistapauksista".

Tiedän, että tästä vaivasta kärsii moni, niin näyttely- kuin ratajuoksija whippet, joten omistajat joiden whippetit tästä kärsivät, ilmoittakaa siitä tutkimus ryhmälle, nyt on mahdollisuus saada lisätietoa tästä ja ehkä sitä kautta päästä eroon koko vaivasta geenitestien avulla.

Ilmoitus on helppo tehdä sähköpostilla: lgl-kyselyt@helsinki.fi
koiran rotu, -rekisterinumero ja -nimi, siinä kaikki.

Epilepsia whippettien näytteitä on tutkimusryhmällä nyt 20 kpl!!! 

Mikäli haluat lisätietoa tästä "ylikuumenemisesta" tai muuten vaan neuvoa/apua tästä tutkimuksesta niin ota rohkeasti yhteyttä : marjaana.siltanen@saunalahti.fi

Suosittelen käymään aina välillä katsomassa Koirageenit sivuja, koska siellä haetaan kokoajan lisää tietoa koirista erillaisiin tutkimuksiin. Nyt haetaan koiria, jotka ovat ääniarkoja, eli reagoivat ukonilmaan tai raketteihin. Sökövintin Sissistä lähtee täytetty lomake tuohon kyselyyn ja toivon, että kaikki samasta vaivasta kärsivät kasvattimme omistajat kävisivät täyttämässä myös omista koiristaan tämän kyselyn.

Ei kommentteja: