tiistai 6. tammikuuta 2009

Lenkkeilyä Nuuksiossa

Tänään lenkkeilimme Nuuksion kansallispuistossa. Tapaaminen oli Markkiksen luona klo 11:00, mistä sitten ajoimme peräkanaa määränpäähän.
Lähtö Nuuksioon tuli aamulla ihan extempore, kun halukkaita ulkoilijoita tälle päivälle tuntui olevan. Tunnin varoitus ajalla oli osa vakioporukasta kasassa.  

Mukana tänään: Ekku, Teija ja Sebu sekä Hemmo (Sökövintin CS-Cobra) ja Faro (Sökövintin EB-Farfán), Jarl ja Mari sekä Aada (Sökövintin April) ja Elwira (Sökövintin CD-Elvira), Jukka sekä Jalo (Sökövintin EB-Finn Express), Markkis sekä Dippy (Oochigea's Dippy) ja Minä Sissi (Sökövintin Sissi), Exo (Sökövintin Exotic) ja Wanda (Sökövintin CD-Ewanda).

Kauhusta kankeana ajelin sitten porukan perässä sellaista todella kurvista tietä, jossa oli jyrkkiä ylä ja alamäkiä kurvien kera, että huh, huh. Vapaaehtoisesti en tälle tielle enään lähde ajelemaan. Tien pinta vielä tosi liukas ja meikäläisellä ensimmäistä talvea kitkarenkaat alla. Pää jyskytti ja jalat oli ihan velliä kun perille saavuin. 

Perillä osasi jo odottaa väen paljoutta metsässä, koska melkein kaikki parkkipaikat oli varattu. Lähdimme sitten kohti tuntematonta. Matkan alussa mietittiin, kun siellä on eri mittaisia reittejä, että mille reitille lähtisimme ja päätimme ottaa heti alkajaisiksi "keltaisen" reitin, joka oli 7 kilometriä pitkä.

No, maisemathan oli todella kauniit, mutta ei todellakaan sellainen paikka, missä voisi pitää koiria vapaana. No, kansallispuistossahan koirien vapaana pito on muutenkin kiellettyä, mutta tämä meidän "nappi" valintamme 7 kilometriä oli melkein puolet matkasta pitkospuita pitkin menoa. Poluilla oli sellaisia puiden juuria, jotka ovat todellisia ansoja koirien tassuille.

Taidettiin olla puolessa välissä matkaa, kun löysimme grillauspaikan joka sijaitsi pienessä saaressa. Voin kertoa, vaikka mittari näytti 2-astetta kotoa lähtiessä, niin tuo "pikku" tuuli joka tuiversi tuolla saarella sai pakkasen todella tuntumaan luissa ja ytimissä.

Taisi olla ennätys meidän retkelle tuo grillipaikalla viettämämme aika, koska tosi nopeasti grillimestarimme Ekku paistoi meille toppahanskat kädessä makkarat. Me nautiskeltiin odottaessa kuumaa kahvia ja mehua.

Täytyy kyllä myötää, että Luukki on parempi retkeily paikka ja tuttu. Kukaan meistä ei ollut ennen tehnyt tuota "keltaista" reittiä ja puolessa välissä matkaa rupesi jo jaloissa tuntumaan nämä ylämäet, joita oli tällä matkalla ihan riittävästi. Jossain vaiheessa iski pieni pelko, että olemmekohan menossa edes oikeaan suuntaan, ettei me vaan olla jo toistamiseen tällä reitillä.

Mutta kauniit oli maisemat ja muutama kalorikin kului tällä retkellä. Kello oli tasan kolme, kun saavuimme takaisin parkkipaikalle.

Kamera oli taas matkassa ja parisataa kuvaa napsin. Jokunen kuva oli ihan onnistunutkin, mutta suurin osa tämän päivän kuvista oli luonto kuvia, eli 200 kappaletta kuvia kuolleista puista, että silleen. Laittelen niistäkin jokusen vielä tämän illan aikana tuonne galleriaan. Laihon Jukan otokset.

Kiittikset jälleen kerran kaikille reippaille kanssa rämpijöille, ensi sunnuntaina retkeillään taas Luukissa!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä kunnia saada sukuun vuoden taiteilija-titteli! Kerhon täti oli joutunut kopioimaan ison pinon noita koirakuvia, koska Ava halusi värittää vain niitä. Tuossa näemmä musta vipukka :)

Unknown kirjoitti...

Dear marjaana

please see those videos

http://www.youtube.com/watch?v=Gvt1M7Xp2Uw&eurl=http://widget.slide.com/version/20090105214456/widgets/fw/adapters/wrapper_youtube.swf?playerUrl=http://www.youtube.com/

http://video.google.com/videoplay?docid=-2451908450811690589&ei=PCBYSZT1M4P6-QHInZC9Cg&q=occupation+101

then help us to publish them

and please vest those blogs
http://nowingaza.blogspot.com/
http://gazatoday.blogspot.com/

thank you very much

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tuota sivun oikeassa laidassa olevaa Googlen käännössysteemiä ja olen nauranut täällä töissä kuset housussa.

-Sökövintin kennelin kasvattien kuulumisia- on käännettynä -Sökövintin kennel increase road news-. Nuuksio-jutussa toki oli uutisia myös tien päältä: "Petrified ajelin crew then followed by a truly kurvista road, which had steep ups and downs kurvien kera that whoa, huh."

Mukana oli myös uuden nimisiä koiria, veljekset the Dude ja Precious:
"Included today: Ekku, Teija and Sebu and the Dude (Sökövintin CS-Cobra)... Jukka and Precious (Sökövintin-EB Finn Express)..."

Anonyymi kirjoitti...

Vai käy SallaK täällä naureskelemassa kuset housuissa ja kaupassa ollaan niin totisia, että ;-).

K-Kaupassa taas "törmäillään" ...

Anonyymi kirjoitti...

Myyjäpoitsu käski ilmoittaa henkilökunnalle, jos vielä häiriköit siellä kaupassa :D